6/22/2014
Cooking Instructions 03
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Harissa Paste ハリッサ
ハリッサ(Harissa)とは、唐辛子を元に作られるペースト状で辛口の調味料。マグリブ地域圏、特にチュニジアで多く用いられる。ヨーロッパ、特にフランスでも容易に入手可能である。
フランス語ではHを発音せずにアリッサ、アリサとも呼ぶ。
材料
唐辛子 西川豆板醤
クミン 小匙一杯
コリアンダー 小匙一杯
キャラウェイ 小匙一杯
にんにく 3個
塩
オリーブオイル 大匙4杯
使ってもいい材料
レモンジュース
ミント
ドライトマト
トマトペイスト
カイエンペッパー
パプリカ
材料をコップに入れる
ハンドブレンダーで細かくして
瓶に入れる
.................................................................................
. ズッチニ スープ zucchini soup with ハリッサ .
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Harissa (Arabic: هريسة)
is a Maghrebian hot Chili pepper paste whose main ingredients are roasted red peppers, serrano peppers and other hot chili peppers and spices and herbs such as garlic paste, coriander seed, or caraway as well as some vegetable or olive oil for preservation. It is most closely associated with Tunisia, Libya and Algeria but recently also making inroads into Morocco according to Moroccan food expert Paula Wolfert.
As with the European cuisine, chili peppers were imported into the Maghrebian cuisine via the Columbian Exchange, presumably during the Spanish occupation of Tunisia between 1535 and 1574. Harissa can also be found in countries with a strong Arab presence such as France or Germany.
source : wikipedia has more
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment